γενικά

Η Επαυξημένη Πραγματικότητα (Augmented Reality) είναι μια πολύ νέα τεχνολογία η οποία εφαρμόζεται στα κινητά τηλέφωνα τύπου smartphone*.
Η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιεί την ενσωματωμένη κάμερα, την ψηφιακή πυξίδα, τον δέκτη GPS και την σύνδεση internet του κινητού, προκειμένου να απεικονίσει στον πραγματικό χώρο τα σημεία που ενδιαφέρουν τον χρήστη του κινητού.

Το κινητό τηλέφωνο απεικονίζοντας στην οθόνη του τον περιβάλλοντα χώρο, ουσιαστικά μετατρέπεται σε κυάλια υψηλής τεχνολογίας, έχοντας την δυνατότητα να εμφανίζει πάνω στον χώρο ό,τι ενδιαφέρει τον χρήστη του κινητού παρέχοντας επιπλέον πληροφορίες όπως την σχετική απόσταση μεταξύ του χρήστη και αυτού που τον ενδιαφέρει, οδηγίες μετάβασης, αυτόματη κλήση ή αποστολή email.

Για την υλοποίησης της τεχνολογίας AR, η πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών www.thraki.net χρησιμοποιεί τεχνολογίες των LAYAR, AURASMA και Google, όπου μέσα από αυτοματοποιημένες διαδικασίες, μπορεί να παρέχει υπηρεσίες πληροφόρησης, πρόσβασης και προβολής απευθείας στις κινητές συσκευές από τις οποίες αυτές θα ζητηθούν, και με την δυνατότητα εκμετάλευσης της σχετικής θέσης στον χώρο της κινητής συσκευής.

Για παράδειγμα εάν κάποιος βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη και ζητήσει να πληροφορηθεί για τις καφετέριες που βρίσκονται σε απόσταση 1 χιλιομέτρου από την τρέχουσα θέση του, η www.thraki.net θα αποστείλει όλες αυτές τις εγγραφές, οι οποίες θα εμφανισθούν στην οθόνη του κινητού του με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι τοποθετημένες βάση των συντεταγμένων τους πάνω στον πραγματικό περιβάλλοντα χώρο που βλέπει κάθε χρονική στιγμή η κάμερα του κινητού, με πληροφορίες όπως η ακριβής απόσταση, οι οδηγίες πρόσβασης, το τηλέφωνο και το email της κάθε επιχείρησης!

Για τον  λόγο αυτό έχει δημιουργηθεί και εξειδικευμένο app το RealThrakiNet, το οποίο θα διανέμεται σε σύντομο χρονικό διάστημα δωρεάν από το  app store της Apple, ενώ για τα κινητά τηλέφωνα τύπου android έχει δημιουργηθεί η εφαρμογή  ThrakiNet layer η οποία ήδη διανέμεται δωρεάν μέσω του Reality Browser της Layar, αποτελώντας την μοναδική augmented reality εφαρμογή στην Θράκη!

Τo Augmented Reality τμήμα της πλατφόρμας που παρέχουμε, ολοκληρώνεται με ακόμη μια εφαρμογή για κινητές συσκευές Google και iOS, την ThrakiNet Live, η οποία μπορεί να προβάλλει διαφημιστικό και πληροφοριακό υλικό των επιχειρήσεων που έχουν εγγραφεί, πάνω σε προκαθορισμένα σύμβολα ή φωτογραφίες ή αντικείμενα με την χρήση της οθόνης των παραπάνω συσκευών και στις διαστάσεις των προκαθορισμένων αντικειμένων, ορίζοντας έτσι νέα standards στον τρόπο προβολής και επικοινωνίας!

* Οι συσκευές που υποστηρίζουν την τεχνολογία της Επαυξημένης Πραγματικότητας είναι τα κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Android της Google και iPhone της Apple.